Kunst i Beder Sognegård - PEDER NORS

 "MED SAMFUNDET I FOKUS"
I anledning af at den lokale kunster Peder Nors udstiller sine kunstværker i Beder sognegård, er muligt at se de i alt 34 værker indtil engang i det nye år.

Kunstneren Peder Nors: Tidligere skibskonsulent Peder Nors, har gennem 40 år arbejdet som international skibskonsulent, ansat i et dansk rådgivende skibsingeniørfirma med projekter over hele verden, hovedsagelig i forbindelse med udviklingsprojekter i den tredje verden. Alt dette kommer til udtryk i hans værker. Han har rejst i alle verdensdele, i form af arbejde -studie -og ferierejser. Hvoraf følgende rejsemål har givetham størst inspiration. Vietnam, Cambodia, Bangladesh, Burma, Tanzania, Mozambique, Ghana Mexico, Italien Grækenland, Grønland og Færøerne og Nicaragua.

Tema i hans kunst: Peder Nors skildrer det, han ser, hører og oplever på sine mange arbejdsrelaterede rejser rundt i verden, som maskiningeniør og skibskonsulent, og det han læser og erfarer via medierne herhjemme. Peder Nors arbejdermed oliemaleri, linotryk, relieffer og skulpturer og skildre mennesket i de historiske og konfliktfyldtespændinger som altid har været en del af vores verden, på en ironiserende måde. Han har hentet megeninspiration fra de tyske ekspressionister som for eks. Otto Dix, Kaethe Kollwitz, George Grosz mfl. Desudeninspiration fra kunst i Østafrika,Vestafrika og Vietnam.

 

Ønsker du at udstille?
Send en mail om en evt. udstilling til lars.romby@gmail.com. Der kan ikke forventes tilbagesvar.